obezitatea

Obezitatea îți scurtează viața cu 8 ani și te condamnă la două decenii de luptă cu bolile

Oamenii de știință au folosit un computer pentru a simula viața unei persoane obeze și pentru a prezice felul în care obezitatea îi afectează viața. Rezultatele sunt uimitoare. Obezitatea te privează de 19 ani de viață sănătoasă și, în cazul persoanelor cu un indice de masă corporală de peste 35 (în situația în care peste 30 vorbim deja de obezitate), îți scurtează viața cu 8 ani.

„Modelul nostru pe calculator ne-a arătat că obezitatea este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare (inclusiv boli de inimă și atac de cord) și diabet, care reduc dramatic speranța de viață și numărul de ani de viață trăiți sănătos.”, a spus prof. Steven Grover, de la McGill University în Motreal, Canada. „Tiparul este clar. Cu cât o persoană cântărește mai mult și cu cât are o vârstă mai mică, cu atât sunt mai puternice efectele asupra sănătății sale.”

„Aceste calcule clinice ar trebui să se dovedească utile pentru persoanele obeze, dar și pentru specialiști, pentru a aprecia mai bine dimensiunea problemei și beneficiile substanțiale ale unui stil de viață sănătos, cu schimbări în dietă și activitate fizică regulată.”, a adăugat prof. Grover.

Maureen Talbot, asistentă la British Heart Foundation, a adăugat că rezultatele acestui studiu sunt foarte importante pentru că se referă la consecințe în termeni ușor de înțeles și de impact. „Modelul acesta demonstrează, printre altele, că dacă ești supraponderal la o vârstă mică, cu atât impactul asupra sănătății este mai mare”, a adăugat Talbot.

Studiul a fost publicat în revista de specialitate The Lancet Diabetes & Endocrinology și a folosit date furnizate de US National Health și NHANES.

Iar dacă aceste descoperiri nu te-au convins, găsești la http://www.adiohemoroizi.ro/blog/moduri-in-care-obezitatea-iti-afecteaza-sanatatea/ mai multe detalii despre efectele negative ale obezității.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s