beneficiile cafelei

Beneficii ale cafelei

Cred că aproape oricui îi face poftă o înghițitură de cafea cu spumă sau îi se pare tentantă ceașcă de cafea după o zi grea sau într-o seară ploioasă.

Boabele de cafea sunt bogate în antioxidanți, minerale, aminoacizi, vitamine și au o mulțime de beneficii pentru creier și corp. Cu toate acestea, pentru cei care sunt sensibili la cofeină sau care suferă de probleme gastrointestinale după consumul de cafea, aceasta ar trebui să fie evitată. Și în cazul hemoroizilor, se recomandă consumul moderat de cafea, pentru că, aparent, cafeaua poate influența în mod indirect hemoroizii, agravând în unele cazuri simptomele acestora.

Atunci când cafeaua este combinată cu ciocolată, caramel sau cremă artificială, se ridică suspiciunile referitoare la beneficiile sale asupra sănătății. În caz contrar, cafeaua are beneficii foarte bune pentru sănătate.

Iată câteva dintre ele:

Cafeaua protejează împotriva debutului diabetului de tip 2

Consumul de cafea reduce semnificativ riscul de diabet de tip 2. În diabetul de tip 2, există rezistență la insulină și prin urmare zahărul din sânge nu este reglat de celule în mod corespunzător, iar nivelul de zahăr continuă să crească. Chinina găsită în cafea ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2 și, prin urmare, există mai puțină insulină pentru reglarea glicemiei. În acelasi timp, consumatorii de cafea ar trebui să aiba un control al laptelui și zahărului consumat în cafea.

Cafeaua este bogată în antioxidanți

Prevenind bolile de inimă, reducând tensiunea arterială și ajutând la curățarea sângelui, antioxidanții oferă multiple beneficii importante pentru sănătate.

Cafeaua oferă una din cele mai bogate surse de antioxidanți, cunoscută sub numele de acid clorogenic. Acesta are rol antiinflamator și reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, a calculilor biliari și chiar reduce șansele de apariție a bolii PArkinson. Conform studiilor, se pare că, cofeina din cola crește șansele de apariție a hipertensiunii arteriale, dar cofeina din cafea este utilă pentru reducerea tensiunii arteriale în utilizarea pe termen lung.

Cafeaua este diuretic natural și previne apariția cariilor dentare

Cafeaua curăță stomacul, este diuretic natural, iar la unele persoane crește mișcările intestinale. Formarea plăcii bacteriene și a activității streptococice se reduc semnificativ în urma consumului compușilor prolifenolici găsiți în cafea.

Cafeaua mărește capacitatea de exerciții

Cafeaua crește rezistența la exerciții fizice, oferind mai multă energie, ceea ce înseamnă că puteți avea sesiuni de antrenament mai lungi și mai intense. Cafeaua în sine este săracă în calorii și este acceptată ca o băutură cu un conținut caloric scăzut. Totuși, dacă se adaugă zahăr, lapte sau frișcă, conținutul caloric crește semnificativ. Utilă și în dietele de slăbire, cafeaua poate accelera metabolismul, având astfel o acțiune pozitivă asupra arderii grăsimilor.

Cafeaua ajută la controlul astmului bronșic

Cafeaua dilată tubușoarele bronșice și poate fi de ajutor în controlul simptomelor de astm. În situațiile de urgență poate controla simptomele de astm și vă ajută să respirați mai ușor. Uneori poate fi un tratament de urgență pentru astm.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s