Beneficiile ceaiului de musetel

Beneficiile ceaiului de mușețel

Ceaiul de mușețel este considerat a fi o minune și o cale de atac anti-inflamatorie. Cultivarea mușețelului și încurajarea consumului de ceai de mușețel este un beneficiu pentru organism. Consumând ceai de mușetel, durerile pot fi ameliorate. Beneficiul ceaiului ca și analgezic constă în reducerea excitabilității nervoase.

Ceaiul de mușetel poate fi folosit și pentru ulcer, gastrită, pentru o inflamație bucală sau pentru inflamarea mucoaselor membrelor, pentru inflamații și mâncărimi ale pielii, are efect antispastic, pentru colicile abdominale și pentru crampe și ajută la apariția dentiției la copii.

O contraindicație pentru folosirea acestei plante este legată de doza în care este folosită. Aceasta nu trebuie depășită în special când ceaiul este consumat de către copii.

Cultivarea semințelor necesită existența unui sol deschis pentru a supraviețui. Adesea mușețelul crește chiar lângă drumuri, pe lângă buruieni, în jurul depozitelor de deșeuri etc.. Mușețelul este cunoscut și sub denumirea de medicul plantelor, deoarece ajută la creșterea și dezvoltarea altor plante, în special a celor care produc uleiuri esențiale. Ceaiul de mușetel este foarte util pentru suprimarea creșterilor fungice.

Unul dintre marile beneficii ale consumului de ceai de mușețel este faptul că vă ajută să aveți un somn liniștit. Pentru a avea un efect și mai bun puteți să îl amestecați cu ceaiul de lavandă. Mușețelul poate fi folosit și în uleiuri de masaj sau chiar atunci când faceți baie.

Dacă aveți un istoric medical care include dermatita, utilizarea mușețelului poate irita pielea.

Există două tipuri cunoscute de mușetel: cel românesc cunoscut sub denumirea de Anthemis Nobilis și cel german cunoscut sub denumirea de Matricaria Chamomilla.

Acest ceai este un calmant și un analgezic în același timp, reușind să reducă durerea și să o calmeze prin reducerea excitabilității nervoase. Pentru a avea acest efect, este recomandat să fie folosit mușețelul german.

Această plantă este, de asemenea, un antispastic care oprește sau împiedică spasmele musculare. Este ideal să fie folosit pentru crampele musculare, abdominale, durerile menstruale, astm bronșic și alte tulburări care conțin iritabilitate musculară, spasme sau contracții.

Mușețelul este un sedativ care poate calma tensiunea nervoasă, hrănește sistemul nervos și încurajează apariția stării de somn. Pentru aceste ultime două întrebuințări se recomandă folosirea mușețelului românesc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s