ghimbir

Beneficiile ghimbirului pentru sănătatea organismului

Cunoscut inițial pentru proprietățile sale culinare și aroma sa inconfundabilă, ghimbirul și-a dovedit eficiența în tratarea stărilor de greață, precum și în menținerea unei digestii sănătoase. Ghimbirul provine din Asia de Sud-Est, fiind în prezent cultivat și în Jamaica sau alte regiuni tropicale. Astfel, rădăcina de ghimbir poate fi deopotriva folosită atât pentru scopuri culinare, cât și pentru efectele sale curative.

Efectele ghimbirului asupra organismului

În scopuri terapeutice, efectele benefice ale ghimbirului acoperă o gamă vastă de condiții medicale, pornind de la stări de vomă, probleme digestive, probleme de circulație a sângelui și până la artrită.

Ghimbirul și-a dovedit eficiența pentru ameliorarea stărilor de greață și a vărsăturilor cauzate de sarcină sau în timpul unor călătorii mai lungi.

Un alt efect benefic al ghimbirului este calmarea afecțiunilor stomacale, stimularea circulației bilei sau menținerea sănătății sistemului cardiovascular. Efectele benefice ale ghimbirului asupra sănătății sistemului cardiovascular, îl recomandă și în utilizarea pentru tratamentul naturist al hemoroizilor, despre care puteți citi mai multe la adiohemoroizi.ro/tratament/remedii-si-tratamente-naturiste/.

Uleiul de ghimbir este folosit pentru ameliorarea durerilor cauzate de artrită, ca urmare a proprietăților antiinflamatorii deținute de această plantă. Totodată, ghimbirul poate fi regăsit în compoziția unor remedii naturale din plante cu proprietăți decongestionante, având în acest sens capacitatea de a ameliora afecțiunile sistemului respirator, răcelile și alergiile.

Modul de folosire al ghimbirului

Ghimbirul poate fi folosit în forma sa proaspătă, caz în care acesta trebuie să fie dat prin răzătoare și inclus în diverse mâncăruri preparate în casă sau se pot utiliza suplimente pe bază de ghimbir. Astfel, rădăcina proaspătă de ghimbir, dată prin răzătoare și amestecată cu zeamă de lime deține capacitatea de a stimula tractul digestiv și, implicit, de a reduce flatulența.

De asemenea, acest amestec poate fi folosit ca ulei pentru masaj, caz în care deține proprietatea de a diminua durerile cronice. Sub formă de extract, ghimbirul s-a dovedit eficient pentru reducerea inflamațiilor.

În momentul în care alegeți suplimente pe bază de ghimbir este recomandat să alegeți acele produse ce conțin gingerol sau shogaol, ingrediente active ale acestei plante. În plus, ghimibirul poate fi regăsit în prezent pe piață și sub formă de pastile. În această situație, doza zilnică recomandată trebuie să fie de 100 pana la 200 mg, luate de maxim 3 ori pe zi.

Dacă folosiți rădăcină proaspătă de ghimbir, este necesar să luați de 3 ori pe zi câte ½ sau 1/3 lingurițe din această plantă. În plus, ghimbirul poate fi consumat proaspăt odată la 4 ore, însă nu mai mult de 3 ori pe zi.

Ghimbirul poate fi administrat în siguranță, întrucât nu interacționează în mod negativ cu nici un alt supliment nutritiv sau tratamente medicamentoase. Atenție, însă, dacă apelați la suplimente pe bază de ghimbir, întrucât pastilele trebuie luate cu un pahar mare de apă sau alt lichid. Mai mult decât atât, ghimbirul poate fi administrat după intervențiile chirurgicale pentru a preveni starea de vomă și chiar vărsăturile postoperatorii. Singura recomandare a medicilor specialiști este că această plantă să nu fie administrată cu cel puțin 4-5 ore înainte de începerea intervenției chirurgicale, în caz contrar existând riscul de apariție a unor hemoragii severe.

În cazul persoanelor ce urmeaza tratament pe bază de radioterapie sau chimioterapie, ghimbirul este eficient pentru reducerea iritațiilor stomacale.

Precauții

Există câteva precauții în ceea ce privește includerea ghimbirului ca formă de tratament pentru diverse boli și afecțiuni. În acest sens este necesara sistarea administrării sau consumului de ghimbir începând cu luna a 2-a de sarcină, cantitatea maximă zilnică fiind de maxim 250 mg de 4 ori pe zi.

Persoanele diagnosticate cu pietre biliare trebuie să se adreseze medicului specialist înainte de a decide începerea unui tratament pe bază de ghimbir.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s